baba kuha - vinjeta

Sastojci:

1 kg svježih ili zamrznutih biža (graška)

½ kapule (luka)

40 dag riže

peršin

maslinovo ulje

sol

kuhana šunka po želji

povrtna juha (kocka)

putar (maslac)

Riži – biži (rizi – bizi), 4.0 out of 5 based on 1 rating

Priprema:

Prodinstajte nasjeckanu kapulu na maslinovom ulju, dodajte biži, šunku narezanu na kockice i nasjeckani peršin. Promiješajte, posolite i nakon par minuta dinstanja dodajte malo vode (tek da prekrije biži). Kad su malo omekšali, dodajte rižu i kuhajte prekriveno na laganoj vatri podlijevajući povrtnom juhom. Kad su riži skuhani (pazite da budu ‘al dente’) maknite s vatre i ubacite komadić putra. Promiješajte i pustite da poklopljeno „odmori“ cca 5 minuta.

Riži – biži (rizi – bizi), 4.0 out of 5 based on 1 rating

Napomena:

Riži – biži (rizi – bizi), 4.0 out of 5 based on 1 rating

Izvor:

tradicionalni recept

Riži – biži (rizi – bizi), 4.0 out of 5 based on 1 rating
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 4.0/5 (1 vote cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti