rižoto od liganja punpijat

Sastojci:

70 dag liganja

kapula

20 dag riže

češnjak

40 dag pelata

maslinovo ulje, cca 1 dl

bijelo vino, cca 3 dl

sol, papar, peršin

 

Rižot od liganja, 2.9 out of 5 based on 7 ratings

Priprema:

Postupak je klasičan – kapulu usitnite i lagano pirjajte na ulju. Očišćene lignje narežite na kolutiće te dodajte već omekšanoj kapuli. Sve zajedno pirjajte pazeći da ne zagori. Podlijte vinom. Dodajte usitnjeni češnjak te pelate, dolijte vode (cca ½ l), a kad sve zajedno zakuha, dodajte rižu i kuhajte. Začinite solju i paprom po ukusu i na samom kraju još i maslinovim uljem. Prije serviranja pustite da se “odmori” nekoliko minuta, pospite peršinom, a tko voli, može posuti rižot (rižoto) parmezanom.

Rižot od liganja, 2.9 out of 5 based on 7 ratings

Napomena:

Recept za ovo jelo objavljen je u novoj kuharici za teška vremena „Pun pjat malo šoldi“, u izdanju riječke kuće Adamić u suradnji s našim portalom gastronomika.hr. Kako su uz recepte navedene i okvirne cijene jela, rižot od liganja predviđen za 4 osobe trebao bi vas koštati oko 50 kuna, dakako, ako koristite lignje iz leda. Naime, domaće, jadranske, znaju po kilogramu prijeći 100 kuna, te se u tom slučaju nisu našle u receptu ove recesijske kuharice. U sezoni, umjesto konzerviranih koristite svježe pomidore.

Rižot od liganja, 2.9 out of 5 based on 7 ratings

Izvor:

kuharica „Pun pijat malo šoldi“, Adamić Rijeka

 

 

Rižot od liganja, 2.9 out of 5 based on 7 ratings
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 2.9/5 (7 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti

rupice

Crikveničke rupice

             …

polpete od oslića

Polpete od oslića

               …