rizoto od radica

Sastojci:

40 dag riže

dva mala pakovanja maslaca

20 dag crvenog radića

20 dag teletine

2 srednje kapule/ luka

sol, papar

parmezan

Rižot od radića, 4.0 out of 5 based on 1 rating

Priprema:

Dinstajte (pirjajte) rižu na ulju dok ne “zaškripi” i dok riža ne pobijeli.

Potom podlijevajte rižu s temeljecem koji ste ranije pripremili. U drugoj tavi dinstajte (pirjajte) kapulu/luk dok ne omekša i dodajte teletinu narezanu na kockice.

Dok čekate da meso omekša, nasjeckajte crveni radić.

Potom pomiješajte rižu i teletinu, dodajte crveni radić, malo parmezana i na kraju dvije kockice maslaca.

Miješajte do se maslac na otopi i potom ostavite rižot da se pet minuta odmori i tek tada ga servirajte.

Zašto crveni radić? Jer je gorak i mekši od zelenog koji je bolji pripremljen kao salata.

 

Rižot od radića, 4.0 out of 5 based on 1 rating

Napomena:

Iz zbirke recepata Kristiana Kozmića “Primorski pijat” (Adamić, Rijeka), foto: Petar Fabijan

Rižot od radića, 4.0 out of 5 based on 1 rating

Izvor:

Kristian Kozmić, "Primorski pijat"

Rižot od radića, 4.0 out of 5 based on 1 rating
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 4.0/5 (1 vote cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti