rizoto od buće

Sastojci:

(za 4 osobe)

 

50 dag buće

40 dag riže

1 kapula

maslinovo ulje

putar

bijelo vino

povrtna juha (cca 1l, 1 ½ l)
muškatni oraščić

naribani parmezan (cca 10 dag)

sol, papar

 

Rižoto od buće, 4.5 out of 5 based on 4 ratings

Priprema:

Očišćeno meso buće (bundeve) narežite na kockice. Na ulju prodinstajte nasjeckanu kapulu (luk), pa ka požuti dodajte buću i kuhajte miješajući dok ne omekša. Dodajte rižu, pa nekoliko minuta kuhajte – miješajte da se riža ne primi za dno posude. Dodajte vino (cca čašu) i podlijevajte toplom juhom te kuhajte cca 20 minuta. Pred kraj kuhanja dodajte malo putra, naribanog muškatnog oraščića, parmezan, po potrebi dosolite i popaprite – promiješajte, maknite s vatre pa pustite da poklopljeno odstoji 2,3 minute prije posluživanja.

Rižoto od buće, 4.5 out of 5 based on 4 ratings

Napomena:

Po želji u rižoto možete dodati peršin/kadulju/ružmarin; ako volite pikantnije, možete začiniti peperoncinom.

Rižoto od buće, 4.5 out of 5 based on 4 ratings

Izvor:

gastronomika.hr

 

 

 

Rižoto od buće, 4.5 out of 5 based on 4 ratings
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 4.5/5 (4 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti

zapečena tjestenina sa špinatom i mozzarellom rez

Zapečena tjestenina sa...

           …

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Rolice od kelja s povrćem

               …