Rižoto od buće

Sastojci:
(za 4 osobe)
50 dag buće
40 dag riže
1 kapula
maslinovo ulje
putar
bijelo vino
povrtna juha (cca 1l, 1 ½ l)
muškatni oraščić
naribani parmezan (cca 10 dag)
sol, papar
Priprema:
Očišćeno meso buće (bundeve) narežite na kockice. Na ulju prodinstajte nasjeckanu kapulu (luk), pa ka požuti dodajte buću i kuhajte miješajući dok ne omekša. Dodajte rižu, pa nekoliko minuta kuhajte – miješajte da se riža ne primi za dno posude. Dodajte vino (cca čašu) i podlijevajte toplom juhom te kuhajte cca 20 minuta. Pred kraj kuhanja dodajte malo putra, naribanog muškatnog oraščića, parmezan, po potrebi dosolite i popaprite – promiješajte, maknite s vatre pa pustite da poklopljeno odstoji 2,3 minute prije posluživanja.
Napomena:
Po želji u rižoto možete dodati peršin/kadulju/ružmarin; ako volite pikantnije, možete začiniti peperoncinom.
Izvor:
gastronomika.hr