rižot s crnim vinom

Sastojci:

(za 4 osobe)

1 / 4 šalice ekstra djevičanskog maslinovog ulja

1 srednja glavica luka

2 šalice riže Arborio

1 / 2 šalice crnog vina

3 1 / 2 šalice pileće juhe (vruće)

4 žlice maslaca

1 / 2 šalice svježe naribanog parmezana +  za posipanje

svježi bosiljak za ukras

Rižoto od crnog vina, 4.7 out of 5 based on 3 ratings

Priprema:

Na zagrijanom ulju prodinstajte luk dok ne postane staklast, pazite da ne izgori. Dodajte rižu i popržite 3-4 minute miješajući kuhačom. Potom ulijte vino i kuhajte cca 15 minuta uz stalno miješanje te podlijevajte juhom. Umiješajte maslac i dio parmezana, maknite s vatre te pustite da poklopljeno odstoji cca 2 minute. Rižoto poslužite, ukrasite listićima bosiljka i po želji pospite parmezanom.

Rižoto od crnog vina, 4.7 out of 5 based on 3 ratings

Napomena:

Rižoto od crnog vina, 4.7 out of 5 based on 3 ratings

Izvor:

gastronomika.hr

Rižoto od crnog vina, 4.7 out of 5 based on 3 ratings
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 4.7/5 (3 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti

rizoto od buće

Rižoto od buće

     …