Rižoto od crnog vina

Sastojci:
(za 4 osobe)
1 / 4 šalice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
1 srednja glavica luka
2 šalice riže Arborio
1 / 2 šalice crnog vina
3 1 / 2 šalice pileće juhe (vruće)
4 žlice maslaca
1 / 2 šalice svježe naribanog parmezana + za posipanje
svježi bosiljak za ukras
Priprema:
Na zagrijanom ulju prodinstajte luk dok ne postane staklast, pazite da ne izgori. Dodajte rižu i popržite 3-4 minute miješajući kuhačom. Potom ulijte vino i kuhajte cca 15 minuta uz stalno miješanje te podlijevajte juhom. Umiješajte maslac i dio parmezana, maknite s vatre te pustite da poklopljeno odstoji cca 2 minute. Rižoto poslužite, ukrasite listićima bosiljka i po želji pospite parmezanom.
Napomena:
Izvor:
gastronomika.hr