rizotodagnje

Sastojci:

1  kg dagnji (pedoći)

1 kapula (luk)

3,4 režnja češnjaka

30-ak dag riže

bijelo vino, cca čaša

koncentrat od pomidora ili pelati

maslinovo ulje

peršin

sol, papar

naribani parmezan po ukusu

Rižoto od dagnji, 2.0 out of 5 based on 1 rating

Priprema:

Dagnje dobro ostružite i operite pa ih stavite kuhati u lonac s malo vruće vode na jakoj vatri – poklopljeno dok se ne otvore. Izvadite meso iz školjki, a dio vode u kojoj su se kuhale sačuvajte za podlijevanje rižota (možete ostaviti i koju cijelu školjku za ukras).

Na zagrijanom ulju prodinstajte nasjeckanu kapulu (luk) i češnjak, dodajte pelate ili koncentrat po ukusu (u sezoni svježe pomidore/rajčice), još kratko prodinstajte pa dodajajte školjke i rižu. Kuhajte cca 20-ak minuta, miješajući i podlijevajući juhom od dagnji i vinom. Pred kraj dosolite i popaprite po ukusu, umiješajte peršin, maknite s vatre i pustite da odstoji poklopljeno nekoliko minuta prije posluživanja (možete umiješajti komadić putra).

Po želji pospite parmezanom.

Rižoto od dagnji, 2.0 out of 5 based on 1 rating

Napomena:

Rižoto od dagnji, 2.0 out of 5 based on 1 rating

Izvor:

gastronomika.hr

 

Rižoto od dagnji, 2.0 out of 5 based on 1 rating
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 2.0/5 (1 vote cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti

rizoto sa skampima i sparogama1

Rižoto sa škampima i...

                 …

salata od liganja

Salata od liganja

         …

omlet s kozicama

Omlet s kozicama

           …