rizoto od poriluka sa safranom i kaduljom

Sastojci:

3 veća poriluka

30-ak dag riže

1 vrećica šafrana (cca žličica)

3-4 listića kadulje

bijelo vino

povrtni temeljac

maslac

naribani parmezan

so, papar po ukusu

Rižoto od poriluka sa šafranom i kaduljom, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Priprema:

Bijeli dio poriluka narežite na kolutove (zelene dijelove iskoristite za neko drugo jelo) pa ga popržite na maslacu. Kad malo zarumeni dodajte rižu, kratko je tostirajte, podlijte vinom (po ukusu 1-2 dl), pa pustite da ispari. Podlijevajte toplim temeljcem (miješajte) i otprilike na pola kuhanja dodajte šafran kojeg ste prethodno otopili u malo juhe. Na kraju po potrebi dosolite, popaprite, maknite s vatre, pa umiješajte 2-3 žlice parmezana.

U tavici otopite komadić maslaca, stavite kadulju (možete je usitniti), pustite samo kratko da uvene i pusti miris, umiješajte u rižoto i toplo poslužite.

Rižoto od poriluka sa šafranom i kaduljom, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Napomena:

Rižoto od poriluka sa šafranom i kaduljom, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Izvor:

gastronomika.hr

 

 

 

Rižoto od poriluka sa šafranom i kaduljom, 5.0 out of 5 based on 1 rating
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti

vlaska pita prava dilajla

Vlaška pita

     …

namaz od vrganja

Namaz od vrganja

       …