Rižoto od poriluka sa šafranom i kaduljom

Sastojci:
3 veća poriluka
30-ak dag riže
1 vrećica šafrana (cca žličica)
3-4 listića kadulje
bijelo vino
povrtni temeljac
maslac
naribani parmezan
so, papar po ukusu
Priprema:
Bijeli dio poriluka narežite na kolutove (zelene dijelove iskoristite za neko drugo jelo) pa ga popržite na maslacu. Kad malo zarumeni dodajte rižu, kratko je tostirajte, podlijte vinom (po ukusu 1-2 dl), pa pustite da ispari. Podlijevajte toplim temeljcem (miješajte) i otprilike na pola kuhanja dodajte šafran kojeg ste prethodno otopili u malo juhe. Na kraju po potrebi dosolite, popaprite, maknite s vatre, pa umiješajte 2-3 žlice parmezana.
U tavici otopite komadić maslaca, stavite kadulju (možete je usitniti), pustite samo kratko da uvene i pusti miris, umiješajte u rižoto i toplo poslužite.
Napomena:
Izvor:
gastronomika.hr