rizoto od radica

Sastojci:

(2 osobe)

20 dag riže

2 dag maslaca

10 dag radića

2 dag kapule (luka)

sol, papar

Rižoto od radića, 2.0 out of 5 based on 1 rating

Priprema:

Na rastopljenom maslacu pirjajte kapulu dok ne omekša. Dodajte narezani radić te ga pirjajte dok se sve zajedno ne pretvori u jednoličnu masu. Dolijte litru vode i rižu, a nakon dvadesetak minuta skinite s vatre. Prednost ima crveni radić, gorči, ne onaj u glavicama, a rižot se može napraviti i sa zelenim radićem, tvrđim, koji nije pogodan za salate. Ovisno o ukusu, rižotu se može dodati i malo maslinova ulja.

Rižoto od radića, 2.0 out of 5 based on 1 rating

Napomena:

Kombinacija vrlo popularna u Italiji, polako osvaja i naše prostore. Istina, da bi ovaj rižot bio do kraja dorađen i pretvoren u samostalno jelo, umjesto vode rižu bi trebalo kuhati u goveđem ili povrtnom temeljcu.

S promjenom prehrambenih navika polako pravo građanstva stječu i vegetarijanska jela (maslac se može u potpunosti izbaciti, a na njegovo mjesto dolazi maslinovo ulje), mada je sve, pa i rižot od radića, još bolji nađe li se u blizini i koji sočni – komad mesa.

Rižoto od radića, 2.0 out of 5 based on 1 rating

Izvor:

Pun pjat malo šoldi, Adamić, Rijeka

Rižoto od radića, 2.0 out of 5 based on 1 rating
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 2.0/5 (1 vote cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti

rizoto s crvenim radicem

Rižoto s crvenim radićem

             …