rižot s vrganjima1

Sastojci:

svježi vrganji, 30-40 dag

1 kapula

3-4 zrna češnjaka

riža, cca 30 dag

maslinovo ulje

povrtni temeljac (1 l)

čaša bijelog vina po želji

peršin

sol

papar

naribani parmezan

 

Rižoto od vrganja, 3.3 out of 5 based on 3 ratings

Priprema:

Na zagrijanom ulju popržite sitno nasjeckanu kapulu (luk), pa dodajte očišćene i narezane vrganje. Dinstajte nekoliko minuta, dodajte rižu, kratko je tostirajte, ulijte vino i pustite da malo ishlapi. Posolite, popaprite, dodajte malo nasjeckanog češnjaka i peršina pa podlijevajte temeljcem (kocka) stalno miješajući. Skinite s vatre, dodajte malo naribanog parmezana i po želji malo putra, promiješajte, poklopite na 2,3 minute i poslužite toplo. Po ukusu pospite parmezanom i peršinom.

Rižoto od vrganja, 3.3 out of 5 based on 3 ratings

Napomena:

Rižoto od vrganja, 3.3 out of 5 based on 3 ratings

Izvor:

gastronomika.hr

Rižoto od vrganja, 3.3 out of 5 based on 3 ratings
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 3.3/5 (3 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti