rizozto s basilicom

Sastojci:

(za 4 osobe)

 

30 dag riže (arborio)

1 vezica svježeg bosiljka

7 dag maslaca

1 kapula (luk) srednje veličine

naribani parmezan

povrtna ili mesna juha za podlijevanje

maslinovo ulje

sol

Priprema:

Nasjeckajte kapulu i lagano je popirjajte na malo maslaca od navedene količine (2 dag) i 2 žlice maslinovog ulja. Ubacite rižu i kratko je tostirajte miješajući. Kuhajte lagano podlijevajući toplom juhom.

U međuvremenu oprane i osušene listiće bosiljka pomiješajte s ostatkom maslinovog, smiksajte i zajedno s preostalim maslacem i parmezanom umiješajte u rižoto. Po potrebi posolite. Prije posluživanja pustite da poklopljeno odstoji nekoliko minuta.

Ukrasite listićima bosiljka ili kriškama ružičastog grejpa, a uz ovaj rižoto paše i dimljeni losos.

Napomena:

Izvor:

talijanski specijalitet

VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti