rizoto s broskvom3

Sastojci:

1 kapula
10 listova broskve
2 kobasice
30-ak dag riže
15-ak dag parmezana
maslinovo ulje
putar
sol, papar po ukusu

temeljac

Priprema:

Listove broskve blanširajte pa ih narežite na rezance. Na maslinovom ulju prodinstajte nasjeckanu kapulu (luk), dodajte na sitno narezane kobasice (u ovom slučaju istarske) pa kratko popržite. Dodajte broskvu, par minuta prodinstajte, ubacite rižu i zalijte temeljcem (po potrebi dosolite i popaprite). Pred kraj umiješajte dio parmezana i komadić putra. Poslužite toplo i pospite parmezanom. Ako imate, možete popržiti i koju feticu pršuta i namrviti preko jela.

Napomena:

Broskva je vrsta kelja i može se u receptu zamijeniti keljem.

Izvor:

gastronomika hr., prema receptu Ines Borčić

 

 

VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti