Rižoto s bundevom i krem sirom

Sastojci:
60 dag bundeve (hokkaido) 1,3 l vode 2 povrtne kocke 2 žlice oštrog brašna 10 listića kadulje 10 dag krem sira 1 srednja kapula (luk) 25 dag arborio riže maslinovo ulje tvrdi sir po izboru
Priprema:
Očišćenu bundevu (tikva) nasjeckajte na kockice i veći dio stavite kuhati u vodu s povrtnim kockama.
Kuhajte dok bundeva ne postane mekana, ocijedite, a juhu u kojoj se kuhala sačuvajte za podlijevanje riže.
Ostatak bundeve koju niste skuhali pomiješajte s dvije žlice oštrog brašna.
Zagrijte maslinovo ulje, popržite par listića kadulje, dodajte bundevu, nakon 2 minute izvadite kadulju, a bundevu pržite dok ne porumeni.
Kad je gotova izvadite je na suhi ubrus.
Kuhanu bundevu usitnite štapnim mikserom, dodajte krem sir i dobro pomiješajte da dobijete ujednačenu kremu.
U drugoj posudi na maslinovom ulju popržite kapulu, opet dodajte par listića kadulje (koja se jako dobro slaže s bundevom), nakon nekoliko minuta je uklonite i dodajte rižu.
Pustite 2-3 minute da se riža poprži, a potom dodajte temeljac od bundeve i lagano dinstajte.
Podlijevajte rižu temeljcem dok se ne skuha.
Pred sam kraj umiješajte kremu od sira i bundeve, kuhajte još par minuta, maknite s vatre, poklopite i pustite kratko da se rižoto odmori.
Poslužite toplo, ukrasite komadićima pržene bundeve i svježim vlascem po ukusu te naribanim sirom po izboru.
Napomena:
Izvor:
Recept gđe. Dilajle Kržyk Baki (svaštarica)