rižoto od bundeve i krem sira dilajla

Sastojci:

60 dag bundeve (hokkaido) 1,3 l vode 2 povrtne kocke 2 žlice oštrog brašna 10 listića kadulje 10 dag krem sira 1 srednja kapula (luk) 25 dag arborio riže maslinovo ulje tvrdi sir po izboru

Rižoto s bundevom i krem sirom, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Priprema:

Očišćenu bundevu (tikva) nasjeckajte na kockice i veći dio stavite kuhati u vodu s povrtnim kockama.

Kuhajte dok bundeva ne postane mekana, ocijedite, a juhu u kojoj se kuhala sačuvajte za podlijevanje riže.

Ostatak bundeve koju niste skuhali pomiješajte s dvije žlice oštrog brašna.

Zagrijte maslinovo ulje, popržite par listića kadulje, dodajte bundevu, nakon 2 minute izvadite kadulju, a bundevu pržite dok ne porumeni.

Kad je gotova izvadite je na suhi ubrus.

Kuhanu bundevu usitnite štapnim mikserom, dodajte krem sir i dobro pomiješajte da dobijete ujednačenu kremu.

U drugoj posudi na maslinovom ulju popržite kapulu, opet dodajte par listića kadulje (koja se jako dobro slaže s bundevom), nakon nekoliko minuta je uklonite i dodajte rižu.

Pustite 2-3 minute da se riža poprži, a potom dodajte temeljac od bundeve i lagano dinstajte.

Podlijevajte rižu temeljcem dok se ne skuha.

Pred sam kraj umiješajte kremu od sira i bundeve, kuhajte još par minuta, maknite s vatre, poklopite i pustite kratko da se rižoto odmori.

Poslužite toplo, ukrasite komadićima pržene bundeve i svježim vlascem po ukusu te naribanim sirom po izboru.

Rižoto s bundevom i krem sirom, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Napomena:

Rižoto s bundevom i krem sirom, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Izvor:

Recept gđe. Dilajle Kržyk Baki (svaštarica)

Rižoto s bundevom i krem sirom, 5.0 out of 5 based on 1 rating
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti