Rižoto s dimljenim lososom

Sastojci:
40-ak dag riže
20-ak dag dimljenog lososa
2-3 mlade kapulice
povrtna juha (cca 7 dl)
čaša pjenušca (suhi)
naribana korica limuna
svježi vlasac ili peršin
maslinovo ulje
maslac
sol
papar (bijeli)
Priprema:
Na maslinovom ulju kratko prodinstajte nasjeckanu kapulu-bijeli dio (luk), dodajte rižu i tostirajte par minuta. Ulijte pjenušac, pustite da malo ishlapi pa po potrebi podlijevajte toplom juhom miješajući dok se riža ne skuha.
Pred kraj kuhanja umiješajte na trakice narezan losos, malo naribane limunove korice, popaprite i posolite po ukusu. Maknite s vatre, dodajte komadić maslaca, nasjeckani vlasac ili peršin, promiješajte i pustite da prije posluživanja odstoji poklopljeno 2,3 minute.
Napomena:
Umjesto pjenušca (ako ćete ga upotrijebiti samo za rižoto, kupite malu bočicu od 2 dl), možete koristiti bijelo vino.
Izvor:
gastronomika.hr