rižoto s lososom

Sastojci:

40-ak dag riže

20-ak dag dimljenog lososa

2-3 mlade kapulice

povrtna juha (cca 7 dl)

čaša pjenušca (suhi)

naribana korica limuna

svježi vlasac ili peršin

maslinovo ulje

maslac

sol

papar (bijeli)

Rižoto s dimljenim lososom, 3.0 out of 5 based on 2 ratings

Priprema:

Na maslinovom ulju kratko prodinstajte nasjeckanu kapulu-bijeli dio (luk), dodajte rižu i tostirajte par minuta. Ulijte pjenušac, pustite da malo ishlapi pa po potrebi podlijevajte toplom juhom miješajući dok se riža ne skuha.

Pred kraj kuhanja umiješajte na trakice narezan losos, malo naribane limunove korice, popaprite i posolite po ukusu. Maknite s vatre, dodajte komadić maslaca, nasjeckani vlasac ili peršin, promiješajte i pustite da prije posluživanja odstoji poklopljeno 2,3 minute.

Rižoto s dimljenim lososom, 3.0 out of 5 based on 2 ratings

Napomena:

Umjesto pjenušca (ako ćete ga upotrijebiti samo za rižoto, kupite malu bočicu od 2 dl), možete koristiti bijelo vino.

Rižoto s dimljenim lososom, 3.0 out of 5 based on 2 ratings

Izvor:

gastronomika.hr

Rižoto s dimljenim lososom, 3.0 out of 5 based on 2 ratings
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 3.0/5 (2 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti