rižoto s gorgonzolom1

Sastojci:

35-40 dag riže

15-ak dag gorgonzole (slatke ili pikantne, po želji)

1 manja kapula (luk)

1,2 režnja češnjaka

maslinovo ulje (2-3 žlice)

putar (komadić)

povrtna juha, cca 1 l

bijelo vino

sol

papar

Rižoto s gorgonzolom, 4.0 out of 5 based on 1 rating

Priprema:

Sitno nasjeckajte kapulu i češnjak pa kratko prodinstajte na laganoj vatri na maslinovom ulju i putru. Dodajte rižu i miješajući je tostirajte par minuta, ulijte vino (cca čaša) i pustite da ishlapi. Kuhajte podlijevajući toplom juhom po potrebi. Nakon cca 15 minuta kuhanja umiješajte gorgonzolu, posolite i popaprite po okusu, rižoto maknite s vatre, poklopite i pustite da odstoji par minuta. Poslužite toplo.

Po želji pospite naribanim parmezanom.

Rižoto s gorgonzolom, 4.0 out of 5 based on 1 rating

Napomena:

Ako želite aromantičnije jelo možete u rižoto staviti malo ružmarina/peršina/bosiljka, a u tom slučaju oprane i osušene listiće začinskog bilja sitno nasjeckajte i stavite ih dinstati zajedno s kapulom i češnjakom. Također, u rižoto pred kraj kuhanja možete naribati malo muškatnog oraščića.

Rižoto s gorgonzolom, 4.0 out of 5 based on 1 rating

Izvor:

gastronomika.hr

Rižoto s gorgonzolom, 4.0 out of 5 based on 1 rating
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 4.0/5 (1 vote cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti