rizoto s kapesantama

Sastojci:

25-30 dag riže

16 kapesanti (jakobove kapice)

1,2 mlade kapulice (luk)

riblji temeljac (cca 1l)

čaša bijelog vina

peršin

1 vrećica šafrana

maslinovo ulje

sol, papar po ukusu

Priprema:

Kapesante (prethodno očišćene i oprane) narežite na šnitice (nekoliko cijelih možete ostaviti za dekoraciju). Na maslinovom ulju kratko popržite nasjeckanu kapulicu, dodajte školjke, pa nakon par minuta, rižu, kratko tostirajte, podlijte vinom i pustite da ishlapi. Dodajte dio peršina pa kuhajte podlijevajući temeljcem. Nekoliko minuta prije kraja kuhanja dodajte šafran koji ste prethodno namočili u malo ribljeg temeljca, te posolite i popaprite po ukusu.

Maknite s vatre, umiješajte komadić putra i pustite da poklopljeno odstoji koju minutu. Poslužite toplo, pospite preostalim peršinom. Ukoliko ste ostavili sa strane nekoliko cijelih kapesanti prije serviranja rižota kratko ih popržite na putru i ukrasite jelo.

Napomena:

Izvor:

gastronomika.hr, riblja jela

VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti

buzara od školjaka ines

Buzara od školjaka

           …