risoto-s-porilukom-i-safranom-310x250

Sastojci:

3 poriluka (bijeli dio)

30-ak dag riže

1 mlada kapulica (luk)

1 manje pakiranje topljenog sira (abc/philadelphia)

1 čaša bijelog vina

povrtni temeljac

1 pakiranje šafrana

komadić maslaca

parmezan

sol, papar

Priprema:

Očistite i operite poriluk pa bijeli dio narežite na tanke kolutiće (zeleni iskoristite za neko drugo jelo, npr. juhu). Mladu kapulicu također nasjeckajte pa skupa s porilukom kratko pirjajte na maslacu, cca 5 minuta na laganoj vatri – dok ne dobije žućkastu boju. Dodajte rižu, kratko tostirajte, ulijte vino i pustite da ispari. Rižu podlijevajte temeljcem, miješajte.

Pred kraj kuhanja po potrebi posolite i dodajte šafran prethodno otopljen u par žlica temeljca. Kuhajte još kratko, maknite s vatre, umiješajte krem sir, žlicu-dvije naribanog parmezana i svježe samljeveni papar.

Pustite da poklopljeno odstoji 2-3 minute i poslužite toplo. Po ukusu pospite parmezanom.

 

Napomena:

Izvor:

gastronomika.hr

VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti

ledene jabuke2 dilajla

Ledene jabuke

     …