rizot s porilukom 0

Sastojci:

3 veća poriluka

30-ak dag riže

cca 2 dl povrtne juhe (kocka)

bijelo vino

maslinovo ulje

putar

sol

naribani parmezan

peperoncino po želji

Rižoto s porilukom, 1.0 out of 5 based on 1 rating

Priprema:

Očistite i operite poriluk pa bijeli dio narežite na tanke kolutiće (zeleni iskoristite za neko drugo jelo, npr. juhu). Stavite ga pirjati na maslinovo ulje (ako želite pikantnije onda zajedno s peperoncinom kojeg kasnije izvadite), 5-10 minuta na laganoj vatri.

U međuvremenu napravite temeljac od kocke.

Kada je poriluk počeo dobivati žućkastu boju (pazite da ne zagori) ubacite rižu, kratko je tostirajte, ulijte vino i pustite da ispari (miješajte na malo jačoj vatri). Polako ulijevajte juhu i stalno miješajući kuhajte. Pred kraj posolite, maknite s vatre, umiješajte malo putra i parmezana, poklopite i pustite da odstoji 2,3 minute.

Poslužite toplo, po želji pospite parmezanom.

Rižoto s porilukom, 1.0 out of 5 based on 1 rating

Napomena:

Dok dinstate poriluk možete staviti i malo češnjaka.

Rižoto s porilukom, 1.0 out of 5 based on 1 rating

Izvor:

gastronomika.hr

Rižoto s porilukom, 1.0 out of 5 based on 1 rating
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 1.0/5 (1 vote cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti