rizoto sa skampima i sparogama1

Sastojci:

30-ak dag očišćenih škampa

2 macića (svežnjića) šparoga

30-ak dag riže

temeljac od glava škampa i korjenastog povrća

2,3 režnja češnjaka

maslinovo ulje

sol, papar po ukusu

 

Priprema:

Očistite škampe, a od glava i korjenastog povrća skuhajte temeljac. Opranim šparogama odlomite mekše dijelove, češnjak sitno nasjeckajte.

Na maslinovom ulju popržite češnjak, škampe i šparoge, dodajte rižu i lagano podlijevajte temeljcem. Pred kraj po potrebi začinite. Maknite s vatre, po ukusu umiješajte komadić putra, pustite da koju minutu odstoji poklopljeno i poslužite.

Napomena:

Po ukusu možete podliti i s malo bijelog vina. Također, umjesto škampa možete koristiti kozice ili pak kombinirati škampe i kozice.

Izvor:

www.gastronomika.hr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti

salata od liganja

Salata od liganja

         …