Rizoto sa sparogama istra

Sastojci:

500 g šparoga

nekoliko žlica maslinovog ulja

2 crvena luka

250 g riže

1.5 dcl bijelog vina

250 ml vrhnja za kuhanje

sol, papar, lišće peršina

oko 1 l vruće vode

Rižoto sa šparugama, 4.0 out of 5 based on 1 rating

Priprema:

Očistite šparoge tako da ih presavijete u donjem dijelu stabljike.

U dijelu gdje šparoga pukne odvojite mekani (gornji) dio šparoge od drvenastog (donjeg) dijela.

Gornje dijelove šparoga sačuvajte, operite i narežite na komadiće.

U dubljoj tavi na ulju dinstajte crveni luk narezan na sitno dok ne omekša, zatim dodajte šparoge, dinstajte i njih dok ne omekane.

Podlijte s malo tople vode ukoliko bude trebalo.

Rižu operite, pa ju dodajte u tavu, dodajte i bijelo vino, povremeno sve promiješajte.

S vremena na vrijeme podlijevajte rižu toplom vodom kako se ona bude kuhala.

(Domaćica: svaka riža se kuha vremenski različito, moja je bila gotova za 15 minuta)

Na kraju dodajte vrhnje za kuhanje, kuhajte još nekoliko minuta.

Rižoto sa šparugama, 4.0 out of 5 based on 1 rating

Napomena:

recept rižoto sa šparogama gastro blogerice Sanja Mijac, poznatije kao Domaćica

Rižoto sa šparugama, 4.0 out of 5 based on 1 rating

Izvor:

Dani istarskih šparuga

Rižoto sa šparugama, 4.0 out of 5 based on 1 rating
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 4.0/5 (1 vote cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti

pita s balancanama i tikvicama

Pita s balancanama i

           …