Rižoto sa šparugama

Sastojci:
500 g šparoga
nekoliko žlica maslinovog ulja
2 crvena luka
250 g riže
1.5 dcl bijelog vina
250 ml vrhnja za kuhanje
sol, papar, lišće peršina
oko 1 l vruće vode
Priprema:
Očistite šparoge tako da ih presavijete u donjem dijelu stabljike.
U dijelu gdje šparoga pukne odvojite mekani (gornji) dio šparoge od drvenastog (donjeg) dijela.
Gornje dijelove šparoga sačuvajte, operite i narežite na komadiće.
U dubljoj tavi na ulju dinstajte crveni luk narezan na sitno dok ne omekša, zatim dodajte šparoge, dinstajte i njih dok ne omekane.
Podlijte s malo tople vode ukoliko bude trebalo.
Rižu operite, pa ju dodajte u tavu, dodajte i bijelo vino, povremeno sve promiješajte.
S vremena na vrijeme podlijevajte rižu toplom vodom kako se ona bude kuhala.
(Domaćica: svaka riža se kuha vremenski različito, moja je bila gotova za 15 minuta)
Na kraju dodajte vrhnje za kuhanje, kuhajte još nekoliko minuta.
Napomena:
recept rižoto sa šparogama gastro blogerice Sanja Mijac, poznatije kao Domaćica
Izvor:
Dani istarskih šparuga