Rižoto sa špinatom

Sastojci:
1 kg špinata
4-5 režnjeva češnjaka
30-ak dag riže
maslinovo ulje
komadić maslaca
parmezan
povrtni temeljac
sol
papar
muškatni oraščić
Priprema:
Očistite, operite i ocijedite špinat te potom odstranite peteljke, pa kratko pirjajte na maslinovom ulju. Kad tekućina ishlapi dodajte nasjeckani češnjak, rižu, posolite, promiješajte i kuhajte na laganoj vatri podlijevajući po potrebi povrtnom juhom. Pred kraj kuhanja naribajte muškatni oraščić, popaprite i umiješajte naribani parmezan. Ugasite vatru, dodajte komadić maslaca, promiješajte i pustite da poklopljeno odstoji nekoliko minuta.
Poslužite toplo i po želji pospite parmezanom.
Uz rižoto možete servirati tostirani kruh s dimljenim lososom.
Napomena:
Izvor:
gastronomika.hr