rizhothich1

Sastojci:

1 kg špinata

4-5 režnjeva češnjaka

30-ak dag riže

maslinovo ulje

komadić maslaca

parmezan

povrtni temeljac

sol

papar

muškatni oraščić

Rižoto sa špinatom, 3.3 out of 5 based on 6 ratings

Priprema:

Očistite, operite i ocijedite špinat te potom odstranite peteljke, pa kratko pirjajte na maslinovom ulju. Kad tekućina ishlapi dodajte nasjeckani češnjak, rižu, posolite, promiješajte i kuhajte na laganoj vatri podlijevajući po potrebi povrtnom juhom. Pred kraj kuhanja naribajte muškatni oraščić, popaprite i umiješajte naribani parmezan. Ugasite vatru, dodajte komadić maslaca, promiješajte i pustite da poklopljeno odstoji nekoliko minuta.

Poslužite toplo i po želji pospite parmezanom.

Uz rižoto možete servirati tostirani kruh s dimljenim lososom.

Rižoto sa špinatom, 3.3 out of 5 based on 6 ratings

Napomena:

Rižoto sa špinatom, 3.3 out of 5 based on 6 ratings

Izvor:

gastronomika.hr

Rižoto sa špinatom, 3.3 out of 5 based on 6 ratings
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 3.3/5 (6 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti