Rižoto sa začinskim travama

Sastojci:
riža, cca 40 dag
2,3 pomidora (rajčica)
2,3 režnja češnjaka
po svežnjić vlasca i peršina
par listića kadulje, ružmarin
cca pola žličice mljevenog korijandera
maslinovo ulje
putar
povrtna juha
bijelo vino, cca 2 dl
sol
naribani parmezan ili pecorino
Priprema:
Sitno nasjeckajte začinske trave i češnjak pa kratko popržite na malo maslinovog ulja i putra (ili samo na ulju), dodajte rižu, kratko tostirajte, pa podlijte vinom. Kad ishlapi ubacite na kockice izrezane pomidore (prethodno ih ogulite i odstranite sjemenke), podlijevajte vrućom juhom i posolite po potrebi.
Pred kraj kuhanja dodajte korijander. Maknite s vatre, umiješajte sir i malo putra, pa pustite da poklopljeno odstoji 2,3 minute. Poslužite toplo.
Napomena:
Po želji možete koristiti i neke druge začinske trave.
Izvor:
gastronomika.hr