rolada od kestena i čokolade

Sastojci:

za tijesto:

½ kg kesten pirea

3 žlice šećera

4 žlice mljevenih oraha (lješnjaka ili badema)

15 dag putra

1 žlica ruma

za filu:

3,4 rebra čokolade za kuhanje

3 žlice šećera u prahu

15 dag putra

za glazuru:

cca 5 dag čokolade

1 žlica vode

1 žličica ulja

4 dag putra

 

Rolada od kestena i čokolade, 3.5 out of 5 based on 4 ratings

Priprema:

Pustite putar da omekša na sobnoj temperaturi pa ga dobro promiješajte sa šećerom. Umiješajte kesten pire, rum i na kraju orahe. Ako vam se čini da je smjesa premekana pustite je da se malo stvrdne u hladnjaku.

Na radnu plohu rastegnite vlažnu kuhinjsku krpu, na nju rasporedite smjesu od kestena, prekrijte je drugom (vlažnom) krpom i razvaljajte na debljinu od cca 1 cm (ako vam malo smjese „iscuri“, odrežite nožem).

U međuvremenu napravite filu; čokoladu otopite na laganoj vatri, umiješajte šećer i putar. Premažite preko tijesta i pažljivo zarolajte u roladu (uz pomoć krpe na kojoj ste razvaljali tijesto). Roladu položite na prikladnu tacnu obloženu papirom za pečenje i stavite u hladnjak na cca pola sata da se stisne.

Na kraju napravite glazuru; otopite čokoladu s vodom, žličicom ulja i putrom. Pustite da se malo ohladi pa prelijte preko rolade.

Držite u hladnjaku do posluživanja.

Rolada od kestena i čokolade, 3.5 out of 5 based on 4 ratings

Napomena:

Rolada od kestena i čokolade, 3.5 out of 5 based on 4 ratings

Izvor:

gastronomika.hr, recept gđe. Ankice Tomić

 

 

 

 

 

 

Rolada od kestena i čokolade, 3.5 out of 5 based on 4 ratings
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 3.5/5 (4 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti

krostule 2 pusna kuharica

Kroštule (2)

     …