Rolana teletina

Sastojci:
1kg g telećeg buta
150 g kiselih krastavaca
2 veće mrkve
2 dl crnog vina
2 dl kiselog vrhnja (20% masnoće)
2 žumanjka
3 češnja češnjaka
1 goveđa kocka (koncentrat za juhu)
1,5 kg krumpira
papar, sol
čačkalice
ulje
Priprema:
Teletinu izrežite na tanke odreske, posolite ih, popaprite i punite smjesom sitno nasjeckanih krastavaca i mrkve te zarolajte poput palačinki. Rubove pričvrstite čačkalicom i zapecite sa svih strana na ulju. Dodajte vino i pirjajte oko 20-ak minuta. Nakon toga dodajte prethodno izmiješanu smjesu vrhnja, žumanjaka, sitno najseckanog češnjaka i goveđe kocke. Sve promiješajte i kuhajte još 15-ak minuta. Krumpire operite, ogulite i skuhajte u slanoj vodi. Ocijedite i dodajte papar i maslac te izmiksajte ručnim mikserom.
Napomena:
recept preuzet iz emisije Masterchef Nove TV
Izvor:
Vladimir Brajković, Masterchef