Rolana teletina

Sastojci:

1kg g telećeg buta
150 g kiselih krastavaca
2 veće mrkve
2 dl crnog vina
2 dl kiselog vrhnja (20% masnoće)
2 žumanjka
3 češnja češnjaka
1 goveđa kocka (koncentrat za juhu)
1,5 kg krumpira
papar, sol
čačkalice
ulje

Rolana teletina, 3.5 out of 5 based on 2 ratings

Priprema:

Teletinu izrežite na tanke odreske, posolite ih, popaprite i punite smjesom sitno nasjeckanih krastavaca i mrkve te zarolajte poput palačinki. Rubove pričvrstite čačkalicom i zapecite sa svih strana na ulju. Dodajte vino i pirjajte oko 20-ak minuta. Nakon toga dodajte prethodno izmiješanu smjesu vrhnja, žumanjaka, sitno najseckanog češnjaka i goveđe kocke. Sve promiješajte i kuhajte još 15-ak minuta. Krumpire operite, ogulite i skuhajte u slanoj vodi. Ocijedite i dodajte papar i maslac te izmiksajte ručnim mikserom.

Rolana teletina, 3.5 out of 5 based on 2 ratings

Napomena:

recept preuzet iz emisije Masterchef Nove TV

Rolana teletina, 3.5 out of 5 based on 2 ratings

Izvor:

Vladimir Brajković, Masterchef

Rolana teletina, 3.5 out of 5 based on 2 ratings
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 3.5/5 (2 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti