OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sastojci:

8 listova kelja

2 mrkve

1 veći krumpir

1 kapula (luk)

3-4 stapke celera

grašak, cca šaka

20-ak dag špinata

pelati ili polpa (manja konzerva)

maslinovo ulje

2 jaja

krušne mrvice

naribani parmezan

sol, papar, muškatni oraščić

 

Priprema:

Listove kelja blanširajte u slanoj vodi cca 5 minuta (tvrđe, središnje dijelove možete prethodno malo razrezati) pa ih ocijedite i pažljivo položite na kuhinjsku krpu da se osuše.

Mrkvu, krumpir, špinat i celer nasjeckajte, pa skupa s graškom (zamrznutim/u sezoni svježim) kuhajte 10-ak minuta. Procijedite pa na maslinovom ulju kratko popržite s polovicom kapule – posolite i popaprite pa prebacite u zdjelu. U povrće umiješajte jaja, krušne mrvice, naribani parmezan (po 3-4 žlice) i muškatni oraščić.

Smjesom punite listove kelja, smotajte ih u rolice i zavežite kuhinjskim koncem (ako nemate, možete upotrijebiti čačkalice).

Ostatak kapule kratko popržite na ulju, dodajte pelate, po potrebi posolite i popaprite. Umak prelijte preko rolica koje ste posložili u vatrostalnu posudu i pecite cca pola sata u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva.

Poslužite toplo.

 

Napomena:

Izvor:

Gastronomika.hr

 

 

 

 

 

 

 

 

VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti

pita s balancanama i tikvicama

Pita s balancanama i

           …

zapecena tjestenina s brokulom

Zapečena tjestenina s...

           …

zapečena tjestenina sa špinatom i mozzarellom rez

Zapečena tjestenina sa...

           …