rožata rez

Sastojci:

20 dag šećera (za karamel)

15 dag šećera

1 l mlijeka

7 jaja

naribana korica limuna ili naranče

konjak/rum/cointreau (po izboru)

Rožata, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Priprema:

U posudi pripremite karamel od 20 dag šećera i par žlica mlijeka (pažljivo miješajte na vatri dok ne poprimi zlatnosmeđu boju) te potom karamel ulijte u veći kalup (ili rasporedite u manje kalupiće).

Posebno istucite jaja sa šećerom (15 dag), dodajte naribanu koricu limuna ili naranče, malo likera (1-2 žlice), mlijeko (preporučamo s 3,8% mliječne masti) i smjesu prelijte preko ohlađenog karamela.

Kalup stavite u posudu s vodom (bagnomaria) i pecite u pećnici na 180 stupnjeva 30-40 minuta. Kad se ohladi rožatu istresite na prikladan pladanj ili tanjur s malo izdignutim rubovima da izbjegnete curenje soka.

Do posluživanja držite u hladnjaku.

Rožata, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Napomena:

Rožata, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Izvor:

gastronomika.hr

Rožata, 5.0 out of 5 based on 1 rating
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti

čokoladna mokka torta dilajla

Čokoladna mokka torta

             …