baba kuha - vinjeta

Sastojci:

1 kg rumbeca

1 dl vinskog octa

10 zrna papra

2 lovorova lista

maslinovo ulje

sol

Rumbec va ulu (rumbec u ulju), 2.5 out of 5 based on 2 ratings

Priprema:

Rumbecu odstraniti glavu (glava se može koristiti za brudet). Preliti ga s toliko vode da je cijeli pokriven. Dodati u vodu soli, octa, papra i lovora i kuhati 25 minuta na laganoj vatri. Kuhanog rumbeca odložiti da se malo ohladi, a zatim očistiti kosti i lomiti na veće komade. Komade rumbeca staviti u staklenku, preliti vodom u kojoj se kuhao i uljem da riba u staklenki bude pokrivena. Zatvoriti staklenku i čuvati na hladnom mjestu. Rumbec se služi kao predjelo preliven s maslinovim uljem ili se može koristiti usitnjen, podgrijan na ulju uz dodatak peršina i češnjaka za rižoto ili preljev na tjesteninu. Na isti se način može pripremiti i tunjevina.

Rumbec va ulu (rumbec u ulju), 2.5 out of 5 based on 2 ratings

Napomena:

izvorni creski recepti none Markovice (Marije Maver)

Rumbec va ulu (rumbec u ulju), 2.5 out of 5 based on 2 ratings

Izvor:

"Nonina otočna kuharica" autorice Marte Fazlić

 

 

Rumbec va ulu (rumbec u ulju), 2.5 out of 5 based on 2 ratings
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 2.5/5 (2 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti

torta od bučinih koštica babičini kolači -1

Torta od bučinih koštica

             …

cicvara - gm požega

Cicvara

       …

rolada od kestena i čokolade

Rolada od kestena i čokolade

           …