Sa-fi jetrica s umakom od višnje

Sastojci:

1 kg telećih jetrica
300 g višanja
400 g bundeve
500 g kineskog kupusa
3 češnja češnjaka
2 komada mlada luka
sjemenke koromača
svježa kadulja
brašno
maslac

Sa-fi jetrica s umakom od višanja, 4.5 out of 5 based on 2 ratings

Priprema:

Bundevu ogulite, skuhajte u slanoj vodi i napravite pire. Začinite sa solju i koromačem. Kineski kupus operite, pirjajte na maslacu i sjeckanom češnjaku. Kada omekša, stavite sa strane. Otkoštičene višnje (može i konzervirane, iz tegle) pirjajte na maslacu i sitno kosanom mladom luku. Procijedite te umak koji ste dobili reducirajte. Napravite tempuru od kadulje – tako da je pohate u smjesi brašna, vode i soli. Teleću jetricu narežite na odreske debele oko 1,5 cm. Prepržite kratko s obje strane na maslacu na gril tavi te posolite i poparite. Pripazite da se ne prepeče. Na ugrijani tanjur servirajte pečenu jetricu, prelijte ju umakom, zatim stavite pirjani kupus i pire od bundeve.

Sa-fi jetrica s umakom od višanja, 4.5 out of 5 based on 2 ratings

Napomena:

recept preuzet iz emisije Masterchef Nove TV

Sa-fi jetrica s umakom od višanja, 4.5 out of 5 based on 2 ratings

Izvor:

Srđana Jevtić, Masterchef

Sa-fi jetrica s umakom od višanja, 4.5 out of 5 based on 2 ratings
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 4.5/5 (2 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti