Sabljarka na sicilijanski

Sastojci:
4 odreska sabljarke (debljine cca 2 cm)
2 dl maslinovog ulja
2 dl bijelog vina
2 kapule (luk)
2,3 lovorova lista
sol (krupna)
papar u zrnu
origano
Priprema:
Napravite emulziju od maslinovog ulja i vina (vilicom ili malom pjenjačom).
Odreske sabljarke isperite hladnom vodom, osušite kuhinjskim papirom (budite pažljivi) i stavite u prikladnu posudu.
Ribu prelijte emulzijom, prekrijte nasjeckanom kapulom (na polumjesece), natrganim lovorovim listom i pospite solju i paprom koje ste istukli u mužaru (ne presitno).
Posudu s ribom prekrijte prozirnom folijom i pustite da u hladnjaku odstoji cca 3 sata.
Izvadite odreske iz marinade (odstranite kapulu i lovor), pažljivo s obje strane uvaljajte u origano i pržite cca 5 minuta s obje strane na grill tavi.
Poslužite s prilogom po želji – palenta, kuhani krumpir, tikvice…
Napomena:
Izvor:
Sicilijanski specijalitet, foto: M.Matković