sabljarka na sicilijanski

Sastojci:

4 odreska sabljarke (debljine cca 2 cm)

2 dl maslinovog ulja

2 dl bijelog vina

2 kapule (luk)

2,3 lovorova lista

sol (krupna)

papar u zrnu

origano

Sabljarka na sicilijanski, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Priprema:

Napravite emulziju od maslinovog ulja i vina (vilicom ili malom pjenjačom).

Odreske sabljarke isperite hladnom vodom, osušite kuhinjskim papirom (budite pažljivi) i stavite u prikladnu posudu.

Ribu prelijte emulzijom, prekrijte nasjeckanom kapulom (na polumjesece), natrganim lovorovim listom i pospite solju i paprom koje ste istukli u mužaru (ne presitno).

Posudu s ribom prekrijte prozirnom folijom i pustite da u hladnjaku odstoji cca 3 sata.

Izvadite odreske iz marinade (odstranite kapulu i lovor), pažljivo s obje strane uvaljajte u origano i pržite cca 5 minuta s obje strane na grill tavi.

Poslužite s prilogom po želji – palenta, kuhani krumpir, tikvice…

Sabljarka na sicilijanski, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Napomena:

Sabljarka na sicilijanski, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Izvor:

Sicilijanski specijalitet, foto: M.Matković

 

 

Sabljarka na sicilijanski, 5.0 out of 5 based on 1 rating
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti

rupice

Crikveničke rupice

             …

polpete od oslića

Polpete od oslića

               …