Salata - baba Marija

Sastojci:

divlje šparoge
jaja
slanutak
češnjak
kukuruzno brašno
bob
kiselo vrhnje
ombolo
koromač
grančice ružmarina
sol, papar
maslinovo ulje
vinski ocat
bijelo vino

Salata - baba Marija, 4.0 out of 5 based on 1 rating

Priprema:

Očistimo šparoge, vrhove blanširamo u kipućoj vodi, izvadimo tvrđe dijelove, smanjimo vatru i nastavimo lagano kuhati. U drugom lončiću stavimo kuhati jaja na hladnu vodu, kad zakuha, kuhamo još 3 – 4 minute. Koromač tanko nasiječen kuhamo u bijelom vinu i iglicama ružmarina. Grančice ružmarina s kojih smo skinuli iglice poslužit će nam za ražnjiće. Skuhamo bob, očistimo ga, te pomiješamo s kiselim vrhnjem. Zarolamo pire u tanko narezan ombolo te nabodemo na ražnjić od ružmarina.

Ispečemo na malo maslinovog ulja i bijelom vinu. Slanutak zdrobimo i pomiješamo sa češnjakom i jajetom, dodamo kukuruzno brašno, oblikujemo polpete te ih ispržimo u dubokom ulju. Salatu (šparoge) i tvrdo kuhano jaje začinimo (ulje, ocat, sol, papar) i serviramo posebno. Istarski fusion složimo na tanjur. Koromač ocijedimo i stavimo na dno, polpeticu od slanutka složimo pored te pridodamo još i ražnjić od ombola.

Salata - baba Marija, 4.0 out of 5 based on 1 rating

Napomena:

recept preuzet iz emisije Masterchef Nove TV

Salata - baba Marija, 4.0 out of 5 based on 1 rating

Izvor:

Vedran Beg, Masterchef

Salata - baba Marija, 4.0 out of 5 based on 1 rating
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 4.0/5 (1 vote cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti