hobotnica na salatu3

Sastojci:

hobotnica, cca 1,5 kg
3,4 krumpira
glavica češnjaka
svežnjić peršina
maslinovo ulje, cca 2 dl
ocat ili limunov sok
sol
papar

Salata od hobotnice s krumpirom, 4.0 out of 5 based on 9 ratings

Priprema:

Očišćenu svježu hobotnicu (to će vam učiniti na ribarnici) operite pod mlazom hladne vode i dan prije pripreme stavite u zamrzivač jer će se tako brže skuhati i biti mekša i ukusnija nego ona koju ste stavili kuhati svježu. Možete je kupiti i već zamrznutu.
Stavite je kuhati u hladnu neposoljenu vodu cca sat i pol do dva (probajte vilicom), a u vodu možete po želji ubaciti lovorov list i pokoji režanj češnjaka. Krumpir posebno skuhajte u kori, ogulite ga i narežite na kockice.
Kad je hobotnica skuhana, izvadite je iz vode, očistite od sluzave kože i narežite na prikladne komadiće. Dodajte krumpir, sitno sjeckani češnjak, maslinovo ulje, ocat ili limunov sok, peršin, posolite, popaprite i dobro promiješajte. Po ukusu salatu poslužite odmah toplu (mlaku) ili je pustite da odstoji koji sat u hladnjaku.

Salata od hobotnice s krumpirom, 4.0 out of 5 based on 9 ratings

Napomena:

Umjesto češnjaka po ukusu možete staviti kapulu (luk) ili pak oboje.

Salata od hobotnice s krumpirom, 4.0 out of 5 based on 9 ratings

Izvor:

gastronomika.hr

Salata od hobotnice s krumpirom, 4.0 out of 5 based on 9 ratings
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 4.0/5 (9 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti

špageti s jakobovim kapicama

Špageti s Jakobovim kapicama