Salata od kelja s maslinama

Sastojci:
1 manja glavica kelja
5 žlica maslinova ulja
sol
100 g crnih maslina
3 kisela krastavca
3 tvrdo kuhana jaja
za marinadu:
4 žlice kiselog vrhnja
2 žlice limunova soka
sol
papar
prstohvat šećera
Priprema:
Kelju odstranite korijen i dobro ga operite. Ocijedite ga i narežite na sitne rezance, stavite ih u zdjelu i prelijte mješavinom od tri žlice maslinova ulja i soli. Ostavite da se marinira jedan sat.
Masline, krastavce i oguljena jaja sitno nasjeckajte. Od svega ostavite nekoliko komada za ukras. Orahe krupno nasjeckajte pa sve umiješajte u kelj. U lončiću pomiješajte kiselo vrhnje s ostatkom maslinova ulja i limunovim sokom. Tom mješavinom prelijte salatu. Začinite solju, paprom i šećerom, dobro promiješajte, iskrenite u zdjelu i ukrasite kriškama jaja, krastavaca, maslinama i orasima.
Napomena:
Izvor:
Vegetarijanska kuhinja