salata od liganja

Sastojci:

¾ kg očišćenih liganja

maslinovo ulje

limunov sok

sol

papar

peršin

 

 

Salata od liganja, 4.0 out of 5 based on 1 rating

Priprema:

Tijela liganja narežite na kolutiće pa skupa s krakovima stavite popržiti na malo maslinovog ulja, cca 10-ak minuta na jačoj vatri. Posolite i još kratko držite na vatri, a potom ih stavite u zdjelu. U međuvremenu napravite umak od maslinovog ulja i limunovog soka, nasjeckanog peršina te papra i soli po ukusu pa prelijte još tople lignje. Promiješajte i pustite da odstoji u hladnjaku. Prije posluživanja pospite peršinom.

Salata od liganja, 4.0 out of 5 based on 1 rating

Napomena:

Brzo, jednostavno i ukusno predjelo. Po želji u salatu možete umiješati nasjeckanu kapulu (luk) ili češnjak, a osim peršina neko drugo začinsko bilje, npr. vlasac.

Salata od liganja, 4.0 out of 5 based on 1 rating

Izvor:

gastronomika.hr

 

 

 

 

 

Salata od liganja, 4.0 out of 5 based on 1 rating
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 4.0/5 (1 vote cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti

rizoto sa skampima i sparogama1

Rižoto sa škampima i...

                 …