Salata sa škampima, rigom i slanutkom

Sastojci:
riga, cca 2 šake
½ kg očišćenih repova škampa (srednje veličine)
15-ak dag kuhanog slanutka
pola korijena koromača
1 manja kapula
2-3 režnja češnjaka
maslinovo ulje
ocat (jabučni)
sol
papar
Priprema:
Očišćene škampe popržite na malo maslinovog ulja, blago posolite i popaprite pa pustite da se ohlade.
U međuvremenu nasjeckajte kapulu (luk) i koromač (komorač) pa stavite u zdjelu skupa rigom (rukola/rikula), slanutkom (možete ga sami skuhati prethodno namočenog ili brže – koristiti onaj iz konzerve).
U zdjelici pomiješajte par žlica maslinovog ulja s usitnjenim češnjakom, octom, solju i paprom po ukusu.
Ohlađene škampe dodajte u zdjelu s povrćem, prelijte uljem, promiješajte i poslužite.
Napomena:
Umjesto škampa možete koristiti kozice, a možete i kombinirati.
Izvor:
gastronomika.hr