salata sa škampima, rigom i slanutkom1

Sastojci:

riga, cca 2 šake

½ kg očišćenih repova škampa (srednje veličine)

15-ak dag kuhanog slanutka
pola korijena koromača

1 manja kapula

2-3 režnja češnjaka

maslinovo ulje

ocat (jabučni)

sol

papar

Priprema:

Očišćene škampe popržite na malo maslinovog ulja, blago posolite i popaprite pa pustite da se ohlade.

U međuvremenu nasjeckajte kapulu (luk) i koromač (komorač) pa stavite u zdjelu skupa rigom (rukola/rikula), slanutkom (možete ga sami skuhati prethodno namočenog ili brže – koristiti onaj iz konzerve).

U zdjelici pomiješajte par žlica maslinovog ulja s usitnjenim češnjakom, octom, solju i paprom po ukusu.

Ohlađene škampe dodajte u zdjelu s povrćem, prelijte uljem, promiješajte i poslužite.

Napomena:

Umjesto škampa možete koristiti kozice, a možete i kombinirati.

Izvor:

gastronomika.hr

VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti