salenjaki-salenjaci

Sastojci:

tijesto:

25 dag sala

50 dag glatkog brašna

2 suha kvasca

oko 2 dl mlakog mlijeka

5 jaja

5 žlica šećera

naribana korica limuna

nadjev:

marmelada

Salenjaki (salenjaci), 1.0 out of 5 based on 1 rating

Priprema:

Salo očistiti od žilica i samljeti u mašini za mljevenje mesa.

Raditi dva tijesta, jedno sa salom i jedno obično.

Samljeveno salo zamijesiti s 2 šake brašna i oblikovati 3 ili 4 kugle te ih staviti na hladno (najbolje u hladnjak). Drugo tijesto umijesiti s kvascem i ostalim sastojcima. Kada se tijesto digne razvaljati ga prst debelo. Razvaljati jednu kuglu tijesta na jako tanko te njime pokriti obično tijesto. Preklopiti i lagano stisnuti. Ostaviti pola sata te ponoviti postupak dok se ne potroši salo.

Na kraju tijesto opet razvaljati i narezati na kvadratiće na koje se stavi malo marmelade, najbolje malo kompaktnije. Preklopiti u trokutiće, stisnuti uokolo vilicom da se rubovi ne odlijepe, posložiti na pleh i još malo ostaviti da se digne.

Peći u pećnici na 180 stupnjeva dok se lijepo ne zarumene. Kad su salenjaki gotovi još tople posuti šećerom u prahu.

Salenjaki (salenjaci), 1.0 out of 5 based on 1 rating

Napomena:

Salenjaki (salenjaci), 1.0 out of 5 based on 1 rating

Izvor:

Recept iz „Pusne kuharice“, Adamić Rijeka

Salenjaki (salenjaci), 1.0 out of 5 based on 1 rating
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 1.0/5 (1 vote cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti

krostule 2 pusna kuharica

Kroštule (2)

     …