samoborske fašničke krafne.rez

Sastojci:

500 g glatkog brašna

1 jaje

1 žumanjak

prstohvat soli

4 g suhog kvasca

2 žlice šećera

3 dl mlijeka

2 žlice ulja

1 žlica margarina

limunova korica

ulje za prženje

šećer za posipanje

Samoborske fašničke krafne, 4.3 out of 5 based on 6 ratings

Priprema:

Kvasac staviti u toplo mlijeko zajedno s jednom malom žlicom šećera i malom žlicom brašna.
U prosijano brašno dodati jaje, žumanjak, sol, ostatak šećera te kvasac. Izmiješati, pa dodati ulje, otopljeni margarin i limunovu koricu.

Dobro umiješati (rukama ili spiralnim nastavcima miksera) da se dobije glatko tijesto (po potrebi dodati još brašna). Tijesto pokriveno ostaviti na toplome da se podupla.

Tijesto premijesiti te ga razvaljati na pobrašnjenu radnu površinu – otprilike prst debelo. Čašom vaditi krugove i ostaviti 15 minuta.
Pržiti u zagrijanom ulju, ne smije biti prevruće da se ne bi stvarala pjena oko krafni. Prije prvog okretanja posuda mora biti pokrivena, a kasnije otkrivena. Pazite da ne bi bi dobile smeđu boju jer će biti tvrde.
Vaditi ih na papirne ubruse da se osuše od viška masnoće. Puniti po želji pekmezom ili čokoladom i posipati šećerom u prahu.

Samoborske fašničke krafne, 4.3 out of 5 based on 6 ratings

Napomena:

Samoborske fašničke krafne, 4.3 out of 5 based on 6 ratings

Izvor:

Recept za krafne koje se pripremaju u Samoborskoj pivnici

Samoborske fašničke krafne, 4.3 out of 5 based on 6 ratings
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 4.3/5 (6 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti