Sardelice s brokulom

Sastojci:
1 kg sardelica
½ kg brokule
½ kg krumpira
1 dl maslinova ulja
sol,peršin, češnjak po želji
Priprema:
Friške sardelice (srdelice) očistite i stavite na gradele ili u tavu da se poprže te na kraju po želji lagano posoliti. Također po želji dodati peršin i češnjak. Umjesto blitve preporuka je da na lešo skuhate brokulu s krumpirom u posoljenoj vodi. Sve zajedno smrvite vilicom i začinite maslinovim uljem, peršinom i češnjakom.
Napomena:
Recept za ovo jelo objavljen je u novoj kuharici za teška vremena „Pun pjat malo šoldi“, u izdanju riječke kuće Adamić u suradnji s našim portalom gastronomika.hr. Kako su uz recepte navedene i okvirne cijene pojedinog jela, sardelice s brokulom predviđene za 4 osobe trebale bi vas koštati oko 30 kuna.
Izvor:
kuharica „Pun pijat malo šoldi“, Adamić Rijeka