Å¡arlota - proljetna bajka

Sastojci:

50 dag kupovnog biskvita

za kremu:

3 dl slatkog vrhnja

1 dl mlijeka

10 dag šećera

30 dag jagoda

1,2 dag želatine

1 čašica maraskina

za ukras:

30 dag jagoda

tučeno slatko vrhnje

Priprema:

Prokuhajte mlijeko sa šećerom da se otopi. Namočite želatinu u hladnu vodu, iscijedite i rastopite u malo ohlađenom mlijeku. Mikserom smrvite 30 dag jagoda i primiješajte mlijeku. Na kraju dodajte tučeno slatko vrhnje.

Biskvit narežite pa ploškama obložite dno i stranicu dubljeg kalupa. Navlažite malo razvodnjenim likerom. Uspite kremu od jagoda i pokrijte preostalim biskvitom. Kalup pokrijte rastezljivom plastičnom folijom i stavite u hladnjak da se stvrdnjava preko noći. Sutradan iskrenite iz kalupa pa ukrasite jagodama i tučenim slatkim vrhnjem.

Napomena:

Izvor:

gastronomika.hr

 

 

 

 

 

VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti

sorbet s lubenicom

Sorbetto od lubenice

             …