OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sastojci:

1,5 kg paprika

2 kg zrelih pomidora (rajčice)

3 veće kapule (luk)

5-6 režnjeva češnjaka

svežnjić peršina

maslinovo ulje

sol, papar, peperoncino po ukusu

 

Sataraš, 4.0 out of 5 based on 1 rating

Priprema:

Na maslinovom ulju prodinstajte kapulu i kad lagano zažuti dodajte na trakice nasjeckane paprike pa dinstajte dok paprike “ne uvenu”. Dodajte sitno nasjeckani češnjak i pomidore (prethodno ih ofurite vrućom vodom i skinite kožicu). Začinite solju, paprom, po želji peperoncinom, dodajte peršin i kuhajte na laganoj vatri cca sat vremena.

Sataraš možete poslužiti kao predjelo, samostalno ili uz rižu ili paštu, te kao prilog uz meso.

Ako napravite veću količinu, što se isplati u sezoni kad su paprike po povoljnoj cijeni, sataraš možete i zalediti.

Sataraš, 4.0 out of 5 based on 1 rating

Napomena:

Sataraš, 4.0 out of 5 based on 1 rating

Izvor:

gastronomika.hr

Sataraš, 4.0 out of 5 based on 1 rating
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 4.0/5 (1 vote cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti