Sataraš

Sastojci:
1,5 kg paprika
2 kg zrelih pomidora (rajčice)
3 veće kapule (luk)
5-6 režnjeva češnjaka
svežnjić peršina
maslinovo ulje
sol, papar, peperoncino po ukusu
Priprema:
Na maslinovom ulju prodinstajte kapulu i kad lagano zažuti dodajte na trakice nasjeckane paprike pa dinstajte dok paprike “ne uvenu”. Dodajte sitno nasjeckani češnjak i pomidore (prethodno ih ofurite vrućom vodom i skinite kožicu). Začinite solju, paprom, po želji peperoncinom, dodajte peršin i kuhajte na laganoj vatri cca sat vremena.
Sataraš možete poslužiti kao predjelo, samostalno ili uz rižu ili paštu, te kao prilog uz meso.
Ako napravite veću količinu, što se isplati u sezoni kad su paprike po povoljnoj cijeni, sataraš možete i zalediti.
Napomena:
Izvor:
gastronomika.hr