savijača od buće s pinjolima

Sastojci:

50 dag mesa buće

20 dag brašna

ulje

1-2 žlice grožđica

1 žlica pinjola

cimet u prahu

1 vanilin šećer

2 žlice šećera

šećer u prahu za posipanje

sol

Priprema:

Narežite meso buće (tikva, bundeva) na kockice i skuhajte ga u malo vode. Procijedite, zgnječite vilicom, umiješajte grožđice, pinjole, cimeta po želji, šećer i vanilin šećer.

Od brašna, 1 žlice ulja, malo soli i vode (tople) umijesite glatko, elastično tijesto. Pustite da prekriveno odstoji oko pola sata. Potom tijesto tanko razvaljajte u pravokutnik, premažite ga uljem i u sredinu tijesta po dužini stavite nadjev od buće. Zarolajte, preklopite vrhove da fila ne iscuri, pa savijaču položite u namazani lim, premažite ostatkom ulja i stavite peći u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva cca 30-ak minuta.

Mlaku štrudlu pospite šećerom u prahu i poslužite.

Napomena:

umjesto ulja, štrudlu možete premazati rastopljenim putrom

Izvor:

gastronomika.hr

 

 

 

 

 

 

VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti

rolice s cimetom i bademima lotte-1

Rolice s cimetom i bademima

             …

krostule 2 pusna kuharica

Kroštule (2)

     …

rolada od kestena i čokolade

Rolada od kestena i čokolade

           …