strudel od jabuka

Sastojci:

 

250 g brašna, 1 prstovet soli, 1 jaje, 1 žlica maslaca

50 g grožđica, 1 žlica ruma

1 kg kiselkastih jabuka

sok 1 limuna, 100 g šećera

50 g naribanih lješnjaka

1/8 l kiselog vrhnja

1 navršak noža mljevenog cimeta, 1/8 l vrhnja

za mazanje:

80 g rastopljena maslaca, 1/8 l vrhnja

Priprema:

Od brašna, soli, jajeta i oko 1/8 mlake vode zamijesimo tijesto. Oblikujemo 2 kugle, namažemo ih rastopljenim maslacem i pustimo da miruju 1 sat pod prigrijanom zdjelom. Grožđice polijemo rumom. Jabuke ogulimo i narežemo na tanke kriške, pokapamo ih limunovim sokom i pomiješamo sa šećerom, naribanim lješnjacima, grožđicama, kiselim vrhnjem i cimetom. Pećnicu ugrijemo na 200˚C. Tijesto razvlačimo hrptima ruku da bude tanko, ponovno ga spustimo na krpu, namažemo vrhnjem. Po tome rasporedimo nadjev od jabuka. Savijaču smotamo, stavimo je u namazan lim, namažemo rastopljenim maslacem i pečemo je 1 sat u pećnici. Čim savijača dobije boju, češće je mažemo maslacem i kapamo vrhnjem. Prije posluživanja savijaču posuti šećerom u prahu.

 

Napomena:

Izvor:

izvorni austrijski recept

 

 

 

VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti

rolada od kestena i čokolade

Rolada od kestena i čokolade

           …