savijaca s jabukama-orasima-psenicnim klicama

Sastojci:

6 tankih kora za savijače
5 velikih jabuka
10 dag oraha
cca 8 dag pšeničnih klica
šaka suhih grožđica
vanilin šećer
2 žličice cimeta u prahu
naribana korica neprskanog limuna
3 velike žlice vrelog ulja pomiješanog s isto toliko vode
šećer u prahu za posipanje

Savijača s jabukama, orasima i pšeničnim klicama, 4.7 out of 5 based on 3 ratings

Priprema:

Jabuke ogulite i naribajte. Nemojte ih cijediti već u njih dodajte pržene pšenične klice koje će upiti sok od jabuka pa će savijača biti sočna. Umiješajte sitno sjeckane orahe (ne mljevene), dodajte cimet, vanilin šećer, suhe grožđice i naribanu limunovu koricu.
Stavite dvije kore (jednu na drugu) koje ste poprskali mješavinom vrućeg ulja i vode, a na zadnju, treću koru stavite polovinu nadjeva,  smotajte u štrucu pa na isti način pripremite i drugu.
Savijaču stavite u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva i pecite nekih 15 – 20 minuta dok ne porumeni. Čim je izvadite iz pećnice poprskajte mješavinom ulja i vode pa prekrijte pamučnom salvetom da omekša, cca pola sata. Kad se malo ohladila posupite šećerom u prahu.

Savijača s jabukama, orasima i pšeničnim klicama, 4.7 out of 5 based on 3 ratings

Napomena:

Savijača s jabukama, orasima i pšeničnim klicama, 4.7 out of 5 based on 3 ratings

Izvor:

gastronomika.hr, recept Edite Goldstein

Savijača s jabukama, orasima i pšeničnim klicama, 4.7 out of 5 based on 3 ratings
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 4.7/5 (3 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti