Savijača s jabukama, orasima i pšeničnim klicama

Sastojci:
6 tankih kora za savijače
5 velikih jabuka
10 dag oraha
cca 8 dag pšeničnih klica
šaka suhih grožđica
vanilin šećer
2 žličice cimeta u prahu
naribana korica neprskanog limuna
3 velike žlice vrelog ulja pomiješanog s isto toliko vode
šećer u prahu za posipanje
Priprema:
Jabuke ogulite i naribajte. Nemojte ih cijediti već u njih dodajte pržene pšenične klice koje će upiti sok od jabuka pa će savijača biti sočna. Umiješajte sitno sjeckane orahe (ne mljevene), dodajte cimet, vanilin šećer, suhe grožđice i naribanu limunovu koricu.
Stavite dvije kore (jednu na drugu) koje ste poprskali mješavinom vrućeg ulja i vode, a na zadnju, treću koru stavite polovinu nadjeva, smotajte u štrucu pa na isti način pripremite i drugu.
Savijaču stavite u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva i pecite nekih 15 – 20 minuta dok ne porumeni. Čim je izvadite iz pećnice poprskajte mješavinom ulja i vode pa prekrijte pamučnom salvetom da omekša, cca pola sata. Kad se malo ohladila posupite šećerom u prahu.
Napomena:
Izvor:
gastronomika.hr, recept Edite Goldstein