Schwarzwald torta

Sastojci:
za biskvit:
6 jaja
6 dag brašna
8 dag kakaa
24 dag šećera
15 dag maslaca
2 vanilin šećera
za nadjev:
staklenka kompota od višanja
par žličica ruma
700 ml slatkog vrhnja
8-10 dag šećera u prahu
za ukras :
višnje
čokoladne mrvice ili strugana čokolada
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 150 C stupnjeva. Otopite maslac. Mikserom tucite jaja sa šećerom u gustu pjenušavu masu, dodajte brašno i kakao. U smjesu lagano umiješajte maslac, pa stavite u pećnicu 15- 20 minuta. Kad je biskvit gotov pustite ga da se dobro ohladi i tek ga onda prerežite.
Dobivene kore navlažite sokom iz kompota i rumom. Istucite slatko vrhnje, dodajte šećer, pa premažite biskvite.
Na prvi dodajte višnje iz kompota. Premažite cijelu tortu slatkim vrhnjem. Sa strane nalijepiti čokoladne mrvice i ukrasiti višnjama.
Napomena:
Izvor:
Edita Goldstein (VegeBlondie)