schwarzwald torta edita

Sastojci:

za biskvit:

6 jaja

6 dag brašna

8 dag kakaa

24 dag šećera

15 dag maslaca

2 vanilin šećera

za nadjev:

staklenka kompota od višanja

par žličica ruma

700 ml slatkog vrhnja

8-10 dag šećera u prahu

za ukras :

višnje

čokoladne mrvice ili strugana čokolada

Schwarzwald torta, 4.0 out of 5 based on 1 rating

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 150 C stupnjeva. Otopite maslac. Mikserom tucite jaja sa šećerom u gustu pjenušavu masu, dodajte brašno i kakao. U smjesu lagano umiješajte maslac, pa stavite u pećnicu 15- 20 minuta.  Kad je biskvit gotov pustite ga da se dobro ohladi i tek ga onda prerežite.
Dobivene kore navlažite sokom iz kompota i rumom. Istucite slatko vrhnje, dodajte šećer, pa premažite biskvite.
Na prvi dodajte višnje iz kompota. Premažite cijelu tortu slatkim vrhnjem. Sa strane nalijepiti čokoladne mrvice i ukrasiti višnjama.

Schwarzwald torta, 4.0 out of 5 based on 1 rating

Napomena:

Schwarzwald torta, 4.0 out of 5 based on 1 rating

Izvor:

Edita Goldstein (VegeBlondie)

Schwarzwald torta, 4.0 out of 5 based on 1 rating
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 4.0/5 (1 vote cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti

čokoladna mokka torta dilajla

Čokoladna mokka torta

             …