Semifreddo s bademima

Sastojci:
1 l slatkog vrhnja
6 jaja
15 dag badema
15 dag šećera u prahu
10 dag kristal šećera
10 g vanilin šećera
med ili čokoladni preljev po želji
Priprema:
Bademe popržite u tavi s kristal šećerom na jakoj vatri i karamelizirajte ih. Skinite ih s vatre, ohladite i usitnite ih u mikseru (možete ih staviti u vrećicu ili kuhinjsku krpu i istući batom za meso).
Na pari 10 minuta miješajte 2 cijela jaja, 4 žumanjka i vanilin šećer. Potom u dobivenu smjesu dodajte bademe i čvrsto tučeno slatko vrhnje. Lagano promiješajte smjesu i izlijte je u kalup obložen prozirnom folijom. Stavite u zamrzivač da se dobro rashladi i stegne do posluživanja. Izvadite iz kalupa na pladanj i uklonite foliju. Narežite na šnite i poslužite.
Semifreddo po želji prelijte medom ili čokoladnim preljevom, a umjesto badema možete koristiti lješnjake.
Napomena:
Izvor:
gastronomika.hr