Sendvič s povrćem

Sastojci:
(za 6 osoba)
50 dag zamrznutog lisnatog tijesta
brašno za posipanje
20 dag zamrznutih sitnih mladih mrkvica
20 dag zamrznutog graška
1 dl slatkog vrhnja
1 jaje
3 dag maslaca
1 glavica luka
listići bosiljka
sol
Priprema:
Odmrznuto tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj radnoj površini. Narežite na 6 četverokuta 12×6 cm. Vilicom na njima napravite ukrase pa ih premažite razvodnjenim jajetom. Pecite 15 minuta u pećnici zagrijanoj na 200°C. Oljušten i sitno nasjeckan luk pržite na maslacu da postane staklast. Dodajte mrkvice i grašak, zalijte vrhnjem i umiješajte listiće bosiljka. Pirjajte da omekša. Posolite i popaprite. Rasporedite povrće na polovicu ispečenih kvadrata i prekrijte ih drugima. Poslužite odmah.
Napomena:
Izvor:
gastronomika.hr