OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sastojci:

1 kg sipica

peršin

3,4 režnja češnjaka

maslinovo ulje

sol

papar

palenta

Sipice na palenti, 3.3 out of 5 based on 3 ratings

Priprema:

Skuhajte palentu (pura/žganci), izlijte u malo nauljenu posudu ili kalup (pravokutni) i pustite da se ohladi.

Očistite sipice, dobro ih operite i osušite kuhinjskim papirom. Stavite ih u zdjelu, posolite, popaprite, dodajte sitno nasjeckani češnjak, ulijte malo maslinovog ulja, promiješajte i pustite da odstoje cca 2 sata.

Zagrijte grill tavu i kratko ih popržite s obje strane, izvadite u zdjelu, pospite peršinom i nakapajte maslinovim uljem po želji. Držite ih na toplom do posluživanja.

U međuvremenu ohlađenu palentu narežite na fete i ispecite na grill tavi. Tople fete rasporedite na tanjure, preko njih stavite sipice i prelijte šugom koji su pustile.

Sipice na palenti, 3.3 out of 5 based on 3 ratings

Napomena:

Sipice na palenti, 3.3 out of 5 based on 3 ratings

Izvor:

gastronomika.hr

Sipice na palenti, 3.3 out of 5 based on 3 ratings
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 3.3/5 (3 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti