sir i marmelada od kapule

Sastojci:

zreli tvrdi sir po želji – parmezan, pecorino, paški…

marmelada od kapule za koju je potrebno:

1 kg ljubičaste kapule

20 dag smeđeg šećera

1 žlica soli

2 dl suhog bijelog vina

4 klinčića

2 lovorova lista

4 žlice vinskog octa

Sir s marmeladom od kapule, 4.0 out of 5 based on 1 rating

Priprema:

Oljuštite kapule (luk), operite ih pod mlazom hladne vode, osušite i narežite na tanke polumjesece. Ukoliko imate vremena pustite narezanu kapulu da zajedno s vinom, solju i šećerom da odstoji cca 4 sata prije kuhanja. Navedene sastojke ubacite u padelu (lonac) i kuhajte na laganoj vatri 15-ak minuta. Potom dodajte lovor, klinčiće i ocat i nastavite kuhati najmanje sat vremena na laganoj vatri (u međuvremenu kušajte i po želji dodajte još malo octa), sve dok marmelada ne dobije konzistenciju poput one kakvu imaju marmelade od voća.

Kad je marmelada zgotovljena, pustite da se ohladi (u hladnjaku može stajati 7 dana). Poslužite sa sirom, prepečenim kruhom, a odlično paše uz grilano povrće i meso – kuhano, pečenke, s roštilja.

Sir s marmeladom od kapule, 4.0 out of 5 based on 1 rating

Napomena:

marmeladu možete napraviti i od žute kapule, a u tom slučaju umjesto lovora i klinčića dodajte nasjeckani svježi ružmarin i timijan (majčinu dušicu)

Sir s marmeladom od kapule, 4.0 out of 5 based on 1 rating

Izvor:

gastronomika.hr

 

 

 

 

 

Sir s marmeladom od kapule, 4.0 out of 5 based on 1 rating
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 4.0/5 (1 vote cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti

pita s balancanama i tikvicama

Pita s balancanama i

           …

zapecena tjestenina s brokulom

Zapečena tjestenina s...

           …

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Košarice od palente s...

               …