Sirni namaz s bučinim sjemenkama

Sastojci:
10 dag svježeg sira
8 dag maslaca
9 dag bučinih sjemenki
režanj češnjaka
2 žlice ulja (bučinog ili maslinovog)
1 manja kapula
1 žlica octa (jabučnog)
malo soli
1 žlica vlasca (i/ili peršina)
1-2 žlice kiselog vrhnja ili jogurta
Priprema:
Pomiješajte sir i maslac i posolite po ukusu. Na tavi prepecite bučine sjemenke, veći dio sameljite, a manji nasjeckajte krupnije. Kapulu (luk) i češnjak sitno nasjeckajte, dodajte ulje, vlasac (i/ili peršin po ukusu) i sve dobro promiješajte. Umiješajte vrhnje ili jogurt. Namaz poslužite s blago prepečenim tostom.
Napomena:
Ukusan osvježavajući namaz za ljetne vrućine. Preporučamo ga uz čašu piva.
Izvor:
recept Dilajle Kržyk Baki