namaz od bucinih sjemenki dilajla

Sastojci:

10 dag svježeg sira

8 dag maslaca

9 dag bučinih sjemenki

režanj češnjaka

2 žlice ulja (bučinog ili maslinovog)

1 manja kapula

1 žlica octa (jabučnog)

malo soli

1 žlica vlasca (i/ili peršina)

1-2 žlice kiselog vrhnja ili jogurta

Priprema:

Pomiješajte sir i maslac i posolite po ukusu. Na tavi prepecite bučine sjemenke, veći dio sameljite, a manji nasjeckajte krupnije. Kapulu (luk) i češnjak sitno nasjeckajte, dodajte ulje, vlasac (i/ili peršin po ukusu)  i sve dobro promiješajte. Umiješajte vrhnje ili jogurt. Namaz poslužite s blago prepečenim tostom.

Napomena:

Ukusan osvježavajući namaz za ljetne vrućine. Preporučamo ga uz čašu piva.

Izvor:

recept Dilajle Kržyk Baki

 

 

 

 

VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti

pita s balancanama i tikvicama

Pita s balancanama i

           …

zapecena tjestenina s brokulom

Zapečena tjestenina s...

           …

rizoto sa skampima i sparogama1

Rižoto sa škampima i...

                 …

zapečena tjestenina sa špinatom i mozzarellom rez

Zapečena tjestenina sa...

           …