škampi na buzaru

Sastojci:

(za 4 osobe)

 

1,5 kg svježih škampa srednje veličine

maslinovo ulje, cca 1 ½ dl

5,6 režnjeva češnjaka

krušne mrvice

cca 2 dl bijelog vina (kvalitetnog)

peršin

2,3 pomidora

sol

papar

Škampi na buzaru, 3.9 out of 5 based on 16 ratings

Priprema:

Škampe operite po mlazom hladne vode i ocijedite. Pomidore (rajčice) na vrhu zarežite u križ i kratko ih stavite u kipuću vodu, ogulite kožicu i narežite na komadiće.

U većem loncu zagrijte ulje, stavite škampe pa ih kratko popržite. Dodajte sitno nasjeckani češnjak, pomidor, dio nasjeckanog peršina, sol i papar (po mogućnosti bijeli) i 2-3 žlice mrvica. Ulijte vino, poklopite i kuhajte 15-20 minuta na laganoj vatri. Povremeno protresite padelu. Po potrebi, ulijte malo obične vode.

Poslužite toplo i pospite preostalim peršinom. Osim kruha uz buzaru možete kao prilog skuhati palentu ili špagete.

Škampi na buzaru, 3.9 out of 5 based on 16 ratings

Napomena:

Umjesto svježih pomidora, možete koristiti koncentrat, a možete je napraviti i „na bijelo“, tj. bez pomidora. Volite li aromatičnije jelo stavite list lovora ili grančicu ružmarina. Pikantiji šug dobit ćete ako stavite malo peperoncina.

Škampi na buzaru, 3.9 out of 5 based on 16 ratings

Izvor:

gastronomika.hr

Škampi na buzaru, 3.9 out of 5 based on 16 ratings
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 3.9/5 (16 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti