pedoci u tocu

Sastojci:

(za 4 osobe)

 

2 kg dagnji (pedoća)

1 velika glavica luka

2 režnja češnjaka

1 kg rajčica

4 žlice maslinovog ulja

3,5 – 4 dl suhog bijelog vina

½ žličice soli

1 navršak noža svježe samljevenog bijelog papra

1 svežnjić bosiljka

Priprema:

Dagnje pažljivo očistite četkom pod mlazom hladne vode (otvorene školjke bacite). Luk i češnjak oljuštite i sitno nasjeckajte. Rajčice ogulite i narežite na kocke.

U velikoj posudi zagrijte maslinovo ulje i na srednje jakoj vatri pržite luk i češnjak, uz miješanje. Zalijte bijelim vinom i malo prokuhajte. Dodajte kockice rajčica, poklopite posudu i kuhajte 20-ak minuta. Umak posolite, popaprite i dalje kuhajte. Ubacite dagnje, poklopite i kuhajte još cca 8 minuta, a u to vrijeme posudu nekoliko protresite da bi se školjke ravnomjerno skuhale.

Bosiljak operite, otresite vodu i natrgajte listiće.

Zgotovljene dagnje podijelite u zagrijane tanjure i pospite listićima bosiljka, Poslužite s preprženim bijelim kruhom s maslacem i češnjakom.

Napomena:

Izvor:

tradicionalni recept

 

 

 

 

 

 

VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti

rupice

Crikveničke rupice

             …

oslic u skartocu rez

Oslić u “škartocu” s...

                     …

rizoto sa skampima i sparogama1

Rižoto sa škampima i...

                 …