Sladoledni kolač

Sastojci:
za biskvit:
8 jaja, 8 žlica šećera
8 žlica mljevenih oraha
2 žlice gustina, 5 žlica brašna
1 žlica čokolade u prahu
1/2 praška za pecivo
za kremu:
3 jaja, 5 žlica šećera
3 žlice gustina, 2,5 dl mlijeka
100 g maslaca, 100 g margarina
80 g čokolade za kuhanje
2 vanilin šećera
5 žlica mljevenih oraha
Priprema:
Pjenasto umutite jaja sa šećerom, dodajte brašno, gustin pomiješan s praškom za pecivo, čokoladu u prahu i orahe. Pleh obložite papirom za pečenje, namastite, ulijte tijesto i pecite cca 20 minuta na 200 stupnjeva (biskvit je pečen kad se počne odvajati od rubova pleha). Izvadite biskvit i ohladite ga.
U malo mlijeka umutite jaja i gustin i stavite kuhati na laganu vatru s preostalim mlijekom, šećerom, vanilin šećerom, mljevenim orasima i čokoladom. Stalno miješajte dok se krema ne zgusne. Pustite da se ohladi. Dobro umutite margarin i maslac i umiješajte u ohlađenu kremu.
Biskvit malo premažite mješavinom ruma, vode i šećera u prahu. Premažite kremom i potom šlagom (2 šlag pjene i kremfiks).
Po ukusu, kolač pospite mljevenim orasima ili mrvicama čokolade. Kolač držite u hladnjaku, prije posluživanja narežite na kocke.
Napomena:
Izvor:
Recept gđe. Majde Imamović